O.B.C. Cypern

Helt fantastisk start på säsongen på jobbet i lördags. Galet bra! Sedan 60 års fest på det för en väldigt älskad moster på kvällen. Och nu om vår resa!

Vi överraskade Andreas hemma lördagen innan resan med smörgåstårta och tårta närmaste familjen. På söndagen åkte vi till hotell i Arlandastad och till Mall Of Scandinavia. Andreas önskemål och såklart får den som ska fylla år bestämma. Överlevde shoppingen med en snart 3 och 4åring... svettigt dock! Kommer inte sova på Arlandastad igen. Herre så bökigt med den där jäkla transferbussen till Arlanda. Trångt och besvärligt. Antingen så blir det hotell på Arlanda eller långtidsparkering, det tycker jag funkar superbra.

Resan fick dock jättebra. Duktiga barn. Kees fjärde resa, Zoes tredje utanför magen. Innan vi fick barn så har jag alltid undrat vilka som kan tänka sig att åka på all inclusive och hey- det är ju jag. Vi. Världens enklaste för en småbarnsfamilj som vill göra det enkelt och slappna av en vecka.  Och den här combon designerhotell och småbarnshotell är det bästa av två världar måste jag påstå. Det gör mig så lycklig! Och tänk vädret! Vi hade lite mulet men varmt en dag och bär vi kommer hem till Sverige så bestämmer sig våren för att stå över i år så rakt hem och in i sommaren! Amazing!

Maten på O.B.C. är inte som en vanlig stor all inclusive med bara buffer utan all kvällsmat är a la carte med tapasbuffe som förrätt. Allting är så fräscht och gott. Vill man ha lite ombyte så får man gå över till Sunwing som även de hade väldigt bra mat.
Jättegoda drinkar. Varvade rose, Aperol Spritzers, mojitos, frozen daquiris och prosecco. Självklart dricker jag mig aldrig onykter när barnen är med, värt att inflika. Till barnen varvade vi att äta middag ute med dem med att hämta mat och ge de på rummet för att sedan söva de i resevagnarna och äta själva i lugn och ro. Lite beroende på hur trötta de var, det tar på krafterna att bada hela dagar. Barnen ääääälskade Lollo och Bernie showen på Sunwing. De hade så kul på Minidisco, något som vi pratat mycket om. De träffade kompisar och speciellt en tjej lekte de jättemycket med, trevliga föräldrar också. (null)         
(null)         
(null)
Första lunchen på Cypern blev Halloumi. Såklart. Älskar Halloumi och åt det till frukost och middag... (null)         
(null)         
(null)         
(null)         
(null)
Vattenrutschkanorna på Sunwing. Många av rummen har swimout. Vi valde balkong med havsutsikt för att slippa passa poolen. Många av swimoutrummen har inte havsutsikt heller och det ville vi ha (eller jag. Bokade ju resan i smyg som en överraskning).
Glad över att vi hade två resevagnar med. Kee åker ju aldrig vagn annars men tyckte det var mysigt att åka runt i Ayia Napa och sova i den, trots långa ben. Wipes gjorde vi av med hur mycket som helst, också bra att ha. Det fanns dock både wipes och blöjor på hotellet och Hipp barnmat så glömmer man något så klarar man sig (mina barn äter inte barnmat men till et som har barn som för det så kan det vara bra att veta...). (null)         
(null)         
(null)         
(null)         
(null)         
(null)         
(null)         
(null)         
(null)
(null)         
(null)

(null)
Och approprå mat. Till barnen var det lätt att få smoothiedrinkar och Nuggets med pommes var en stor favorit vid poolen hos våra matkräsna barn. Bättre att det äte något än ingenting... Mjukglassmaskinen då! Fri tillgång till mjukglass! Himmelen. Apelsinjuicemaskinen på morgonen var min favvo. (null)
(null)
(null)         
(null)         
(null)         
(null)         
(null)         
(null)         
(null)         
(null)
Jättefina rum. Sköna sängar, bra städning. När vi kom så fanns det ett välkomstkit på rummet med en flaska rött, chips, oliver, öl, bubbelvatten osv. Gulligt. Sedan kan man ju hämta vad man vill och ta upp till rummet. Micro fanns och vi kunde föra välling på rummet. Tog med som jag brukar, diskmedel och flaskborste. Vi hade också med våra tidigare iPhones så barnen kunde kolla på film osv i mobilen. Jättebra wi-fi! Skönt att de kunde relaxa under parasoll ibland istället för att vara i solen hela tiden... de badade som fiskar och det var perfekt med gradvis sluttning i poolen som började på noll liksom.
(null)             
(null)             
(null)             
(null)
(null)             
(null)
Minuset tyckte jag var stranden. Inget att hurra för alls. Stranden på Kreta däremot var ju fantastisk! När vi sedan skulle gem så checkade vi in allt på hotellet. Så smidigt att bara bry sig om barn och handbagage på flygplatsen. Zoes vagn lämnade vi vid ombordstigningen på planet. Resan och Ving får fem av fem solar! Rekommenderar varmt.
Jag vill såååå gärna åka till O.B.C. Gran Canaria nu och jag har lämnat det på önskelistan till Andreas så håll tummarna för mig. Resan gjorde oss väldigt gott och det är så skönt att komma iväg, vara mamman som inte "ska bara". Kram på er!Sarah:

Vilken superuppdatering!! Jag är så sugen på en resa nu med familjen och speciellt till ett obc 🙌🏼
Jag minns när vi var på Cypern att stränder inte hör ön till riktigt å att man skulle ut med båt för de där klara underbara vattnet.

Tack för fin recention 💛
Kram!!

Kommentera inlägget här: