Hur jag tänker.

När jag handlar till mig själv. Handlar iochförsig inte så mycket till mig själv längre (har haft svart bälte) men när jag gör det så blir det oftast H&M trend, Cos eller &Other Stories. Mina favoriter efter tio år på H&M. Besatt av bra material och litar stort på att de tar sitt ansvar i tillverkningen efter att ha sett på nära håll hur man jobbar med det. Ok. Nu till exempel.

Fin tröja! Fin färg! Jag som älskar rostiga toner och har inte tröttnat på det heller efter flera år. Men, vad är det för material då? (null)
Kollar. 30% polyamid. En slags nylon som gör att plagget skrynklar mindre men ökar risk för noppor och att man svettas i plagget då nylon inte andas. Går bort för mig, även om det bara är 30%.(null)
Här då. Fin tröja! Fin färg och randigt som jag aldrig tröttnar på.  (null)
Materialet då? 100% bomull. Skönt! Ser ganska tunn ut dock, kan vara därför de dragit till med bara 30grader i tvätt. Tunna plagg tvättas bäst i tvättpåse, minskar risken för hål. (null)
Och sista exemplet. Superfin klänning! I viskos vilket jag gillar. Men, gult? Ja, det kan ju vara kul! Kommer dock garanterat tröttna på den jättefort. Och vadlång, jag har ju haft flera vadlånga klänningar och känner mig väldigt obekväm i den längden just. Nej. Den får inte följa med, kommer bli ett köp jag ångrar. (null)
En annan tanke också i dessa Wish tider. Vem garanterar arbetsförhållanden i dessa fabriker? När det blir så extremt billigt, vilka får ta konsekvenserna av det? Väldigt tänkvärt.
Siri:

Klok du😘

Kommentera inlägget här: