17

Jag har så himla svårt att sova på nätterna i perioder och nu är det en sådan. Fick dock hämta Kee efter bara någa timmar på föris idag så vi är hemma imorgon vilket betyder att min insomnia inte behöver stressa mig. Alltså hur är det möjligt att bli dålig så fort? Fattade ingenting när jag lämnat en vanlig Kee och sedan hämtade en feberglansig och helt slut tjej bara några timmar senare. Stackaren. Mamma (förskoleläraren) sa att det är så med barn, att det går fort. Hemskt lurigt. Och man känner sig som en skurk när man får hämta hem sitt barn, som om att man lämnat ett sjukt barn på dagis med flit. 
Tjejerna börjar bli så stora. Och de leker och leker med varandra. Kan inte komma på någonting negativt alls med att ha barn så tätt, för oss har det bara varit win win. Vi hade ju turen också med att bebis nummer två, Zoe, var en extremt lättsam tjej som gjorde det väldigt enkelt för oss. Kee har alltid varit självständig och ja, för oss har det varit lätt i det stora hela även om jag tror alla småbarnsföräldrar någon gång bara känt att det känns jäkligt körigt. När man sitter på hallgolvet och gråter av hormoner och trötthet.
Det finaste med att de är tighta är att de är så snälla mot varandra, generösa och delar med sig. Förra helgen stormade tre barn på besök in i deras rum, ville leka med allt och de lånar snällt ut alla sina saker och visar hur man kan leka. Fint! Flyttade upp alla deras leksaker nu under jullovet. Jätteskönt för oss alla. De vet vart allt finns och här nere ser det ut som ett hem där vuxna också bor. Allt pyssel, pussel och spel har vi nere i köksön. Under jullovet degade vi upp flera liter Play Doh deg, Zoes absoluta favoritgrej. Hon kan sitta koncentrerat och dega i säkert en timme vilket är ganska långt för en 2,5 åring. Kee är precis som mig och har mer myror i kroppen än så. En mamma till en barndomskompis till mig som jobbade på avdelningen bredvid vår sa att när jag och brorsan började tidiga morgonar på dagis, ja då visste man att det inte skulle bli en lugn morgon utan innan frukost så hade jag gjort hundra olika aktiviteter typ. Vet inte om Kee är så hyper, det tror jag inte men lika är vi, inte bara kopior till utseende.
Inga nyårslöften avgav jag men såklart fanns det några reflektioner inför det nya året.
Fortsätta skala ner på onödiga saker kanske och det som väl handlas ska vara bra och hållbart. Förra året blev inte alls shoppingfritt men mer medvetet måste jag påstå. Och som jag rensat ut saker! Aldrig sålt så mycket. Oerhört befriande. Jag ska fortsätta följa hjärta och magkänslan och jag ska fortsätta strunta i trender. Kollade på Mandelmanns ikväll och sådant är ju oerhört befriande och riktigt feelgood. Lysande exempel på att leva i stunden också och det är något som är extremt intressant att hänge sig åt något och glömma allt annat för en stund. Som att dansa med barnen och bara vara just där, just då. Lyssna mer på musik allmänt bör jag göra! Stundtals bra på det. 
Januari är så otroligt grå just nu, hemsk. Inga fina bilder alls men den här är för mig viktig iallafall, kaminen. Eldar jämt och den förgyller verkligen livet hemma. (null)

Kommentera inlägget här: